Nükleer Enerji birkaç nedenden dolayı risklidir. Santralin radyoaktif atıkları, santrallerin havaya belirli bir miktarda göz ardı edilebilecek düzeyde karbondioksit salınımı ve olası sızmalarda (Çernobil, Fukushima) su ve çevre kaynakları kirlenir.
2011 Tōhoku depremi ve tsunamisi sonrasında, 11 Mart 2011'de Fukuşima Nükleer Santralinde atmosfere radyoaktif madde salınmıştır. Uzmanlar kazayı Çernobil felaketinden sonra en büyük ikinci nükleer kaza olarak tanımlamakla birlikte, tüm reaktörlerde sorun yaşanması kazaları bugüne kadarki en karmaşık nükleer kaza yapmaktadır.
Nükleer Enerji yerine daha temiz çevreci enerjiler seçilmesi insan ve dünya sağlığı açısından daha faydalıdır. Afişler, nükleer enerji yerine daha temiz enerjilerin seçilmesini gerekliliğini vurgulamak adına tasarlanmıştır.
Nuclear Energy is risky for several reasons. The radioactive wastes of the power plant, the negligible amount of carbon dioxide emissions from the power plants to the air, and the possible leaks (Chernobyl, Fukushima) pollute water and environmental resources.
After the 2011 Tōhoku earthquake and tsunami, radioactive material was released into the atmosphere at the Fukushima Nuclear Power Plant on March 11, 2011. Although experts describe the accident as the second largest nuclear accident after the Chernobyl disaster, failure of all reactors makes the accident the most complex nuclear accident to date.
Choosing cleaner environmental energies instead of Nuclear Energy is more beneficial for human and world health. The posters are designed to highlight the necessity of choosing cleaner energies over nuclear power.